Viden, udvikling og samvær
5500 MiddelfartVælg område
Vis underviser
Allan Skou Larsen
Venteliste

Straffeanstaltens kvarter

Ved spørgsmål ring til 86 81 21 00

Afsluttes med frokost på Fængslets Café Lorentzen

En fange springer ned fra den høje mur, der omkranser det store fængsel…han lander på græs og ukrudt og ruller rundt, rejser sig og løber ud på Tugthusvej, her skal han passe på fangevogterne på Tvangsarbejdsanstalten, så han løber videre ned ad Ryesgade forbi Kvindeseminariet - kan ikke lade være med at skæve ind ad vinduerne for at se nogle glimt af de vordende unge lærerinder…Han dufter nybagt brød fra Bagermesternes Brødfabrik lige overfor.

Nu krydser han Vestergade og kommer ned i arbejderkvartererne på Nygade og Stephansgade. Her lugter det af kål og flæsk, nogle steder af ål, det blander sig med lugten fra bryggeriets ølbrygning. Nu når han Nørretorv og løber forbi ligkistemagasinet og lånekontoret, han vil ad Østergade mod sundbroen. Så snyder han betjentene, der tror han vil tage Hansted Broen.

På den guidede tur følger man flugtfanger rundt i kvarteret i Vestbyen. Her bor der flest arbejdere, for det er Horsens første industris område. Men andre boede her også, ansatte på fængslet og Tvangsarbejdsanstalten. Og funktionærerne fra de store fabrikker byggede også i området. Her på det gamle øvelsesområde for Det Slesvigske Kyradserregiment, den gamle Fælled, øvede nu Cricketmesterholdet fra Horsens, der blev danske mestre 3 gange! På toppen af Skanderborg-Horsens-vejen var Nørrebros Mølle vartegn tæt på stedet, hvor man kunne blive sat på hjul og stejle, deraf navnet "Stejlebakken". I 1920èrne blev der bygget barakker til byens fattige og lugten fra det offentlige slagterhus blandede sig med lugten fra menneskelort, når byens "natmænd" kørte latrinindholdet ud på Langemarken.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 28-09-2019, kl. 11:00

Ugedag Lørdag
Holdnr19-84202
Adresse Fængslet i Horsens
Fussingsvej 8
8700 Horsens
LokaleHovedbygningen
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Horsens-Hedensted

Kursusdage

28-09-2019 Lørdag 11:00  -  13:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.