Viden, udvikling og samvær
5500 MiddelfartVælg område
Vis underviser
Allan Skou Larsen
Ledige pladser

Lille fjord - stor å

Ved spørgsmål ring til 86 81 21 00

Guidet tur ved Nørrestrands nordende og Hansted å.

Nørrestrand er en fjordarm, der skære sig ind i det nordlige Horsens lige der, hvor Store Hansted å løber ud i fjorden. Hertil når den vidtstrakte ådal, der udgår fra Gudenådalen i nordvestlig retning. Vandene mødes i Hammersholm, nord for Horsens.

Et stort nyt byggeprojekt med boliger til 9000 personer nord for Nørrestrand har delt borgerne. Naturfredningsforeningen mener naturen hermed bliver "en lukket bypark", byrådsflertallet mener, at der er brug for boligbyggeriet!

Hvis området bliver bebygget og forandret i det omfang, der er lagt op til, skal man skynde sig at opleve Nørrestrand uden boliger. På den guidede tur bevæger vi os rundt i kanten af Nørrestrands nordlige kyst og kommer også ind i Hansted Ådal, langs med åen.

En ekstra gevinst på turen, er den nye viden, Horsens Museums prøvegravninger i et større område har påvist: Nemlig omfattende spor af især jernalderbebyggelse, en betydelig bosætning, der sætter de andre fund i ådalen og Nørrestrandsområdet i perspektiv, eks. gåden om den såkaldte "Befæstede Landsby" i Priorsløkke.

I dag er Nørrestrand et vildt- og naturreservat, i 1915 blev fjordarmen reguleret med en sluse ved Sundet og derfor blev fjorden en ferskvandssø.

Området, der har været befolket siden jægerstenalderen, er i dag et vigtigt tilholdssted for mere end halvdelen af Danmarks fuglearter samtidig med en del råvildt. Hele sommeren igennem græsser kvier og nu også vildheste på overdrevene og skrænterne.

Turen sluttes af kl. 13 med smørrebrød på Hotel Opus, hotellet der for år tilbage blev bygget i området, der for 100 år siden kaldtes "det våde land", hvor hav og å mødtes og hvor havet ofte gik ind over både veje og engarealer.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 05-10-2019, kl. 11:00

Ugedag Lørdag
Holdnr19-84203
Adresse Hotel Opus
Egebjergvej 1
8700 Horsens
LokaleP-pladsen
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Horsens-Hedensted

Kursusdage

05-10-2019 Lørdag 11:00  -  13:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.