Viden, udvikling og samvær
5500 MiddelfartVælg område
Vis underviser
GIBA Travel
Ledige pladser

Moesgaard Museum og Horsens Statsfængsel

Ved spørgsmål ring til 65 31 72 77

Her er chancen for at besøge Moesgaard Museum, som åbnede sine døre i oktober 2014. Museet tilbyder en kulturhistorisk oplevelse i international klasse med arkæologiske og etnografiske udstillinger. Den nye udstillingsbygning, og de scenograferede og dramatiserede udstillinger skaber samvær og oplevelser på tværs af generationer.
På vores tur vil vi opleve den internationale særudstilling om Djengis Khan og nomaderne på de mongolske stepper. Historien om Djengis Khan og de hærgende horder, som gennem effektiv krigsførelse skabte grundlaget for verdenshistoriens største rige, er velkendt. Lederen fra de mongolske stepper fik med sine voldsomme erobringer i starten af 1200-tallet skabt et kejserdømme, der strakte sig fra Kina i øst til det nuværende østlige Europa.
Særudstillingen "På Djengis Khans stepper - Mongoliets nomader" former sig som en rejse med de mongolske nomader og deres dyreflokke. Her vil vi opleve et liv i evig bevægelse, hvor Djengis Khan er til stede både som historisk helt og i personificeringen af drømmen om et forenet folk. I det tørre bælte af stepper, ørken og bjergområder har nomaderne fundet en måde at overleve på, hvor de binder verden sammen under bagende sol, isnende kulde og gennem landskaber med få veje.
Efter afgang fra det Fyn starter vi dagen med et fængslende besøg på Horsens Statsfængsel, som åbnede for fanger i 1853. Efter 153 år som fængsel, lukkede det sine døre i 2006 og er siden blevet åben for offentligheden. Inden for murene fortælles de mange spændende historier om fængslet, fangerne og genstandende.

Efter fælles frokost fortsætter vores tur til Moesgaard Museum, hvor der bliver tid til at se museet inden turen går tilbage til Fyn.

Inklusiv:
Bus, entré ved Museum, entré Horsens Statsfængsel samt frokost.

GIBA Travel er rejsearrangør på denne tur.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 03-04-2019, kl. 08:00

Ugedag Onsdag
Holdnr92954
Adresse Parkeringsplads v/Shell
Rosengårdcentret, Ørbækvej 87
5220 Odense SØ
LokaleParkering
Holdtimer10,5
Antal mødegange1
AfdelingAOF Odense & Nordfyn

Kursusdage

03-04-2019 Onsdag 08:00  -  18:30

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.

Alternative kurser

Kursusnavn Ugedag Startdato Underviser

Moesgaard Museum og Horsens Statsfængsel

Ledige pladser
Onsdag 03-04-2019, kl. 08:00-18:30 AOF Østfyn GIBA Travel

Moesgaard Museum og Horsens Statsfængsel

Ledige pladser
Onsdag 03-04-2019, kl. 08:20-18:30 AOF Odense & Nordfyn GIBA Travel